top of page

Trend inspiratie: Available now!


Recent heb ik drie modules afgerond aan de Rozenbrood Trendacademy in Amsterdam. Tijdens deze modules heb ik mij verdiept in ‘Trend in Beeld’, ‘Trend implementatie’ en gewerkt aan een grote ‘Trend Case’. Door deze intensieve periode ben ik opnieuw verliefd geworden op het vak! Trendonderzoek Nieuwe kansen en ontwikkelingen in de maatschappij boeien mij al mijn hele loopbaan. Trends paste ik altijd toe in mijn werk, bijvoorbeeld in Citymarketing. De signalen die ik al jaren verzamel, kan ik nu nog beter duiden, vertalen naar consumenten behoeften en omzetten in adviezen voor de markt. En nog belangrijker: vertalen naar een doeltreffende en beeldende presentatie. Of concrete adviezen.

Het afgelopen jaar heb ik drie trendpresentaties ontwikkeld: De toekomst van duurzaamheid, The Future of Education en Re-Future City Life. Onderstaand leg ik mijn gedachte uit achter deze trendpresentaties.

De toekomst van duurzaamheid In deze presentatie kijk ik naar de toekomst van duurzaamheid. Ik geef inzichten op meerdere termijnen (5, 20 en 50 jaar vooruit). Duurzaamheid vertaal ik vervolgens naar praktische concepten voor diverse branches. Duur van deze trendpresentatie: 20 minuten.

The Future of Education Als Coördinator Externe Contacten en docent Design, Marketing, Lifestyle Research en Consumer Insights bij Fontys Academy for Creative Industries, ben ik uiteraard gegrepen door de Future of Education. Hoe gaan we in de toekomst om met kennis en vaardigheden? Welke invloed heeft technologie en robotisering op het onderwijssysteem? In deze trendpresentatie van 30 minuten ga ik in op de toekomst van het onderwijs en vertaal ik die naar direct uitvoerbare kansen voor de sector.

Re-Future City Life Oude liefde roest niet. Steden blijven mij boeien. Na jarenlang te hebben gewerkt als directeur van Citymarketingorganisaties doe ik nu trendonderzoek naar de toekomst van Stadsleven. In deze trendpresentatie ga ik in op de context van Wonen, Retail en Recreatie in steden. Hoe gaan we in de toekomst om met leegstand? Welke consumenten behoeften spelen er in steden? Ik ga dieper in op 7 clusters van consumentenwaarden. Deze clusters vertaal ik naar inspiratie voor overheden en andere organisaties in de Triple Helix. Deze trendpresentatie duurt ongeveer 45 minuten.

Neem contact op Deze trendpresentaties zijn nu te boeken via de website. Natuurlijk ben ik ook beschikbaar voor trendonderzoek naar andere onderwerpen. Afhankelijk van de behoefte maak ik graag een advies op maat.

Als Trend-Addict blijf ik bezig met toekomstige ontwikkelingen in de maatschappij. Mijn aandacht gaat op dit moment uit naar: Gezondheid, Identiteit, Retail, Recreatie, Steden, Sekseverschillen en Voeding.

Beeld Credit: Chris Clavio, zie ook www.clavionline.com

bottom of page