top of page

About
 

 

Cindy Ras (Amsterdam, 1975) is een design thinker en consumentenpsycholoog.
Op 23 april 2015 is ze gepromoveerd op haar proefschrift  ´You are what you wear. The effects on exposure to others who are wearing high status or high attractiveness brands on self-perception and behaviour´; een onderzoek naar de invloed van blootstelling aan merken op statusbeleving, fysieke aantrekkelijkheid en gedrag van mannen en vrouwen. Daarnaast is Cindy kunstenaar, publicist en filosoof.

 

Cindy is nieuwsgierig, inventief, sportief en raakt geïnspireerd door trends, innovatie, design, maar ook natuur en filosofie. Ze legt verbinding tussen ontwikkelingen in de maatschappij en ziet continue kansen.
Momenteel werkt ze vanuit StudioCRas aan een populair-wetenschappelijke versie van haar proefschrift.

Naast haar projecten via StudioCRas, werkt Cindy bij de Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg. Ze is verbonden aan de opleiding International Lifestyle Studies, een studie die zich richt op trendonderzoek en conceptontwikkeling. Ze is verantwoordelijk voor externe contacten, en ze geeft er les in Design, Marketing, Lifestyle Research (Design Thinking/Ontwerpgericht Onderzoek) en Consumer Insights.

 

 

 

Fotografie: Ugur Ozdemir

bottom of page